Ročník:
2017
Zbytkový cukr:
0,1
g/l
Kyseliny:
5
g/l
Obsah alkoholu:
13
%
Servírujeme při teplotě:
16
-
19
°C
Láhev:
0,75
l
Frankovka je vhodná na pravidelnou, zdravotně prospěšnou konzumaci. Má široké možnosti párování s běžnými denními pokrmy, ale i s kulinářskými specialitami. Výborně se hodí k pečeným masům, zvěřině, kachně i huse. Je vhodné ke guláši a mnoha dalším masitým jídlům, které dokáže doplnit svojí kořenitostí. Frankovku servírujeme ke kořeněným jídlům zeleninovým, polentě, zrajícím i bílým sýrům, těstovinám v kořenité úpravě i k mnoha druhům pizzy.
Odrůda:
Frankovka
Trať:
Dvořanky
Katastr:
Kobylí na Moravě
Vinařská podoblast:
Velkopavlovická
Vinařská oblast:
Morava
Zemské víno z hroznů vyzrálých do kvality “pozdní sběr”
Kód zatřídění: